Dumitru Dragomir va investi intr-un proiect imobiliar, format din locuinte, cladiri de birouri si un hotel de 5 stele

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, va investi 30 milioane EUR intr-un proiect imobiliar, format din locuinte, cladiri de birouri si o unitate hoteliera, pe un teren de 9.000 mp situat in zona strazii Rahova, in apropierea Palatului Parlamentului, pentru care a platit recent 11 milioane EUR. Investitia va beneficia de finantare din partea Piraeus Bank.

In prima etapa vor fi construite 300 de locuinte, cuprinzand atat garsoniere, cat si apartamente cu pana la trei dormitoare, care vor fi vandute la un pret de 2.000 EUR/mp.

O parte din terenul cumparat va fi folosita pentru constructia unui hotel de 5 stele, pentru care Dumitru Dragomir are in vedere o franciza de top, Ritz, Four Seasons sau Kempinski, contractul de franciza urmand sa fie negociat de fiul sau, Bogdan Dragomir.

De asemenea, Dumitru Dragomir, intentioneaza sa construisca pe acest teren si un complex de birouri.

In asociere cu alti proprietari de terenuri din zona lacului Pantelimon, Dumitru Dragomir va demara inca un proiect  de cartier rezidential, care va fi construit pe o suprafata de 15.000 mp, cu o investitie de 14 milioane EUR. In paralel, in urmatorul an si jumatate, Dumitru Dragomir va finaliza si constructia unui imobil cu 150 de locuinte, pe strada Sebastian. Aceasta investitie se ridica la aproximativ 8 milioane EUR.

In prezent, familia Dragomir dezvolta anual o cifra de afaceri totala de aproximativ 20 milioane EUR, in domeniul hotelier si in real estate. Prima afacere de proportii derulata de Dumitru Dragomir in domeniul imobiliar a fost constructia a 16 vile de lux in zona Barbu Vacarescu, cu o investitie de 5,2 milioane EUR, pe un teren achizitionat cu patru ani in urma, cu doar 44.200 EUR. Cinci vile au fost vandute la un pret de 450.000 EUR fiecare iar celelalte au fost inchiriate. Dumitru Dragomir detine, de asemenea, si hotelul Cristal Palace, clasificat la 4 stele.

Source: Business Standard

EN RO