Din 2010 TUI revine in Romania

Saptamana trecuta, Ministerul Turismului a semnat un parteneriat cu grupul german TUI, in urma caruia turoperatorul german va reveni pe piata romaneasca incepand cu anul viitor, a declarat Elena Udrea, Ministrul Turismului.

In toamna acestui an, ministerul va edita in colaborare cu TUI un catalog in care va fi inclusa si Romania.

De asemenea, Ministerul Turismului a negociat cu operatorul german Air Berlin introducerea, din primavara anului viitor, a unui charter care va aduce turisti germani pe aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta.

In 2006, grupul TUI a renuntat sa mai aduca turisti in Romania si a scos din cataloagele de promovare statiunile turistice romanesti, nemultumit de conditiile de cazare, de preturile mari practicate de hotelieri, de zgomotul si lipsa curateniei din statiuni.

In urma unei prime intalniri, avute in luna martie cu Elena Udrea, la Berlin, Tim Grosse, directorul general al firmei Danubius, sucursala din Romania a TUI, a declarat ca autoritatile din turismul romanesc vor trebui sa respecte 4 conditii minimale pentru ca grupul german sa reinceapa sa opereze in Romania.

Prima conditie era functionalitatea litoralului intr-un sezon bine definit, care sa inceapa cel mai tarziu pe data de 15 mai si sa se incheie pe 15 septembrie. A doua conditie se referea la necesitatea unor zboruri directe intre orasele din Germania si Constanta, la preturi competitive. A treia conditie era ca ministrul Turismului sa inceapa, in colaborare cu TUI, campanii de marketing comune, pentru o mai buna promovare a destinatiei Romania, iar ultima conditie a TUI a fost ca tarifele hotelurilor de pe litoralul romanesc sa fie competitive.

Source: 9AM

EN RO