Din 120 de partii de schi doar 30 sunt omologate

Potrivit declaratiei presedintelui ANT, Ovidiu Iuliu Marian, desi exista legi si programe de dezvoltare a turismului montan, in Romania din cele 120 de partii de schi doar 30 sunt omologate.

In Poiana Brasov sunt zece partii omologate iar in Azuga si Lupeni cate patru. Partii omologate mai exista la Bran, Borsa, Busteni, Cirlibaba, Semenic si Mogosa.

Statiuni precum Predeal sau Vatra Dornei, nu se afla pe lista ANT iar partiile lor se afla in curs de omologare. In Predeal exista conditii bune, partii cu tunuri de zapada si instalatie de nocturna, insa, conform datelor furnizate de ANT, acestea nu sunt inca omologate.

Una dintre cele mai importante statiuni de schi, Sinaia, nu are nici o partie omologata. Desi exista programe de dezvoltare ale acestui segment, autoritatile locale nu se implica suficient si nu omologheaza partiile.

ANT mai are in vedere si inlocuirea instalatiilor invechite de transport pe cablu si punerea in functiune de noi instalatii care produc zapada artificiala. De asemenea, vor fi consolidate segmentele de trasee turistice montane cu grad deosebit de periculozitate.
Source: Cotidianul

EN RO