Dedeman cumpara de la Plaza Centers un teren cu 1,2 milioane de euro

Plaza Centers continua strategia de vanzare a terenurilor, prin incheierea unei tranzactii de 1,2 milioane de euro cu Dedeman pentru un teren de 41.000 de metri patrati. Terenul respectiv se afla in Hunedoara, acolo unde compania intentiona construirea unui centru comercial. Nu este singura tranzactie de acest gen facuta in 2014 de Plaza Centers, care in luna septembrie a mai vandut un teren de 31.500 de metri patrati in Targu Mures.
“Vanzarea este in linie cu strategia companiei de a reduce nivelul datoriilor, de a vinde activele secundare si sa se focuseze pe cele care produc venituri”, au declarat surse din cadrul companiei. Valoarea terenul din Hunedoara s-a depreciat in acest an, avand in vedere ca la sfarsitul anului trecut era evaluat la 2,4 milioane de euro.
Plaza Centers a intrat in reorganizare judiciara in acest an si intentioneaza sa mai vanda doua terenuri, unul in Miercurea Ciuc, estimat la 2 milioane de euro, si unul in Constanta, estimat la 2,5 milioane de euro. Compania detine o participatie de 75% din proiectul Casa Radio intr-un parteneriat semnat in 2006 cu Ministerul Dezvoltarii, insa dupa ce a realizat o serie de demolari si lucrari premergatoare, proiectul a fost stopat in 2009 din cauza inceperii crizei. Valoarea activelor Plaza Centers din Romania s-a depreciat in ultimele sase luni de la 164 de milioane de euro la 112 milioane de euro.

Source: Imobiliare.Net

EN RO