Complexul Cormoran este scos la vanzare pentru 6-7 milioane EUR

Omul de afaceri Cornel Gaina, care controleaza impreuna cu Mihaela Gaina si Lidia Gaina 57% din pachetul de actiuni la complexul hotelier Cormoran din localitatea Uzlina, judetul Tulcea, a declarat ca incearca sa vanda proprietatea de 3 ani, insa nu gaseste clienti. Omul de afaceri a precizat ca vrea sa vanda pachetul de actiuni din cauza agresiunii fiscale, dar si a varstei sale inaintate, de 56 de ani.

Ceilalti actionari ai complexului sunt Bruno de Giraud Dagay, Stefan Romica Popa, Marinela Giusca, Mirica Dumitrescu si Societatea de Investitii Financiare Muntenia.

Cornel Gaina a declarat ca pretul de vanzare, rezultat in urma evaluarii realizate, este de 6-7 milioane EUR, pret este negociabil, mai ales in conditiile actuale.

Suprafata construita a complexului din Delta Dunarii este de 9.000 mp, iar suprafata totala ajunge la 7,5 hectare.

Complexul Cormoran, care cuprinde un hotel de 3 stele, o pensiune si 15 vile, ce cumuleaza 280 de locuri de cazare. De asemenea, complexul mai include sali de conferinte, 2 restaurante, o discoteca, 2 terenuri de tenis, terenuri de echitatie, 2 piscine si spatii de joaca pentru copii.

Cormoran a avut un grad de ocupare de 47% in primele noua luni ale acestui an, in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand complexul a inregistrat un grad de ocupare de 65%.

Pentru acest an, se estimeaza ca cifra de afaceri se va ridica la 880.000 EUR, in scadere fata de 1,7 milioane EUR anul trecut, potrivit proprietarillor si datelor de pe site-ul Ministerului de Finante. Compania Cormoran Prod Impex a inregistrat anul trecut pierderi de 130.000 EUR, potrivit Ministerului de Finante.

In perioada mai-august din acest an, Delta Dunarii a fost vizitata de aproximativ 40.000 de turisti, de trei ori mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, turistii straini reprezentand doar 23% din total, potrivit Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, ARBDD.

Source: Ziarul Financiar

EN RO