Cifra de afaceri a hotelurilor din portofoliul Ana Hotels si Athenee Phoenix Group este estimata la 43,6 milioane EUR in 2007

Cifra de afaceri cumulata a hotelurile din portofoliul Ana Hotels si Athenee Phoenix Group, controlate de omul de afaceri George Copos, este estimata la 43,6 milioane EUR in 2007, cu aproximativ 10% peste nivelul inregistrat in 2006. Estimarea a fost facuta pe baza tendintelor de piata, a comportamentului clientilor, a structurii businessului si a evolutiei economiei, a declarat Simona Constantinescu, membru in Consiliul de Administratie si fost director general al Ana Hotels.

Compania Ana Hotels detine unitatea de 5 stele Crowne Plaza din Bucuresti, hotelul Astoria clasificat la 3 stele, hotelul Europa clasificat la 4 stele, care include Centrul de sanatate Ana Aslan Health&SPA din Eforie Nord si 3 hoteluri de 3 stele in Poiana Brasov, Sportul, Bradul si Poiana. Ana Hotels este si actionarul majoritar al companiei Athenee Phoenix Group, care detine hotelul de 5 stele Athenee Palace Hilton din Bucuresti.

In primul semestru din 2007, Ana Hotels a realizat o cifra de afaceri de 10,7 milioane EUR, in crestere cu 20,18% fata de nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri a Athenee Phoenix Group pentru primul semestru din 2007 a inregistrat o crestere de 6,42% fata de aceeasi perioada a anului 2006, la 10,76 milioane EUR. Factorii de crestere au fost investitiile in  modernizarea si actualizarea produsului hotelier, mentinerea sau imbunatatirea bazei materiale si a dotarilor hotelurilor si investitia in resurse umane. S-a obtinut o crestere sustinuta a gradului de ocupare al hotelurilor, precum si cresterea cererii pentru serviciile de organizare evenimente dar si pentru serviciile de agrement, tratament si infrumusetare, a precizat reprezentantul Ana Hotels.

Investitiile companiei au fost de 2 milioane EUR pentru renovarea si dotarea bucatariei hotelului Crowne Plaza. Aceasta faza face parte dintr-un Master Plan demarat in aceasta locatie, care include hotelul si facilitatile sale dar si alte proiecte imobiliare ale grupului, respectiv cladirea de birouri Ana Holding, situata in vecinatatea hotelului, o investitie de aproximativ 6 milioane EUR, a adaugat Simona Constantinescu. La acestea se adauga renovarea si dotarea camerelor si salilor de conferinte ale Athenee Palace Hilton, investitia fiind de 2,3 milioane EUR.

In 2008, compania mizeaza pe summitul NATO, care se va organiza in luna aprilie in Bucuresti, pentru a asigura fluxul clientilor. Pentru hotelurile din Poiana Brasov, compania are incheiate de patru ani contracte cu agentii de turism din Anglia, pentru a aduce grupuri de turisti cu chartere, in perioada decembrie-martie. Incepand din 2007, locatiile din Poiana Brasov au atras si interesul tour-operatorilor de pe piata din Israel.

Source: Business Standard

EN RO