Christian Tour: scadere de peste 70% a vanzarilor, in 2020

Imagine de Pexels de la Pixabay

Agentia de turism Christian Tour a inregistrat o scadere de aproximativ 70% a vanzarilor in 2020 fata de anul anterior, a declarat Diana Dima, director de marketing al Christian Tour.

„Exista semne pozitive ca aceasta etapa grea, care desi nu s-a ȋncheiat, ȋn curand va trece, va face din turism unul dintre cei mai mari castigatori pe termen lung. Asta pentru ca ȋn acest an greu cum a fost 2020, cu totii am inteles ca tot ce am agonisit este efemer si ca doar micile bucurii conteaza”, mai spune Dima.

„Marea surpriza a acestui ȋnceput de an pentru noi, cei care activam ȋn domeniul turismului, este faptul ca cererea pentru vacante si servicii de calatorie este ȋntr-o crestere semnificativa comparativ cu ultimele luni ale lui 2020”, a precizat Dima.

Pentru primele vacante din 2021, cele cu ocazia Valentine`s Day, romanii au ales destinatii aproape de casa, pe teritoriul tarii si in locatii cat se poate de izolate (comparativ cu anii precedenta, cand topul concediilor de Ziua Indragostitilor era dat de city break-uri).

In acelasi timp, cei care s-au incumetat sa plece in vacanta in 2020 au ales destinatii precum Romania, Bulgaria sau Grecia, cu alte cuvinte, destinatii pe care romanii le-au considerat ieftine. Pentru 2021, cele trei regiuni raman in top, acestora adaugandu-se Egiptul sau Zanzibarul.

Printre cele mai cautate destinatii de romani, la acest moment, se numara sejururile cu autocarul sau masina proprie ȋn Grecia ori Bulgaria, pentru vara 2021, pachetele de sapte nopti, ȋncepand de la doar 35 euro/persoana cazare (transport propriu).

Touroperatorul a lansat cateva curse charter, spre destinatii exotice, cum sunt: Zanzibar, Dubai, Thailanda, Maroc, Kenya (pentru safari) sau Furteventura – Spania. Totodata, a fost introdusa o cursa charter avion din Cluj Napoca spre Burgas (Bulgaria).

EN RO