CFR Calatori lanseaza noul Mers al Trenurilor de calatori pentru anul 2015

Pe data de 14 decembrie intra in vigoare noul Mers al Trenurilor de calatori pe anul 2015, care prevede mai multe trenuri Regio, curse spre si dinspre cele mai cautate statiuni montane de schi, precum si durate reduse, de aproximativ 2 ore, pe ruta Bucuresti Nord-Constanta. Noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015 va fi valabil pana la 12 decembrie 2015.
CFR Calatori mai precizeaza ca va asigura, si in 2015, serviciul public de naveta intre marile orase si localitatile din proximitatea acestora. De asemenea, va fi mentinut mersul de tren cadentat pe rutele unde conditiile de circulatie si exploatare permit acest lucru si unde traficul de calatori este cu preponderenta de naveta Bucuresti Nord – Ploiesti, Bucuresti Nord – Pitesti si Constanta – Mangalia (in sezonul estival).
Pentru asigurarea accesibilitatii si mobilitatii calatorilor, dar si pentru desfasurarea unui transport competitiv, unele trenuri InterRegio, cu plecari din Cluj, Craiova, Pitesti si alte orase, au fost transformate in trenuri Regio, cu opriri in mai multe statii de pe traseu. Astfel, fata de 2014, pasagerii vor putea calatori cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.
In ceea ce priveste zonele turistice, pasagerii vor beneficia de un numar suficient de trenuri in functie de sezon si de trafic, a precizat CFR Calatori.
Prin oferta Trenurile Zapezii, in perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2015, se va acorda 25% reducere de pret la bilete. Reducerea se va aplica la trenurile care vor circula de luni pana joi, pentru calatoriile, pe ruta directa, la clasa a 2-a, cu trenuri InterRegio care au ca punct de plecare sau destinatie una din statiile feroviare de pe ruta Sinaia – Brasov; gara Vatra Dornei Bai; gara Petrosani.
Totodata, si in 2015, trenurile de pe ruta Bucuresti Nord – Constanta vor avea durate de parcurs reduse, de aproximativ 2 ore.
Mersul Trenurilor de Calatori 2014-2015 va putea fi cumparat din principalele gari si agentii CFR din Bucuresti si din tara, la pretul de 13 RON.

Source: Economica

EN RO