Centrul Vechi din Bucuresti este promovat pe site-ul britanic BBC

Centrul Vechi din Bucuresti si atractiile pe care aceasta zona le ofera turistilor romani si straini sunt promovate intr-un editorial publicat in sectiunea Travel de pe site-ul grupului britanic BBC.
In editorialul Noul Oras Vechi al Bucurestiului, jurnalistul Mark Baker de la BBC vorbeste despre Centrul Vechi din Bucuresti, laudand eforturile depuse in ultimii ani de autoritatile romane pentru a reamenaja aceasta zona cu scopul de a-i exploata potentialul turistic si istoric.
„Imaginea tipica a orasului era aceea a unui oras ponosit si murdar, in care nu aveai prea multe lucruri de vazut, cu exceptia Casei Poporului, o constructie a carei arhitectura supradimensionata reflecta egoul exacerbat al fostului dictator Nicolae Ceausescu. Era un oras in care puteai sa te opresti pentru o noapte, dar asta era tot”, spune jurnalistul in partea introductiva a articolului sau.
In prezent, insa, turistii au multe motive pentru a ramane mai multe zile in Bucuresti si datorita unui cartier pietonal incantator, in care exista suficient de multe distractii care sa te tina ocupat in timpul zilei si suficient de multe baruri si cluburi pentru a te tine treaz intreaga noapte, a precizat Mark Baker.
Prezentand atractiile turistice din Centrul Vechi, jurnalistul britanic face descrieri elogiative ale strazii Franceze, pe care se afla ramasitele Curtii Vechi si ale Palatului Voievodal, folosit in trecut de domnitorii Valahiei, inclusiv de Vlad Tepes – sursa de inspiratie a scriitorului Bram Stoker atunci cand a creat personajul Dracula.

Source: Economica

EN RO