Centrul balnear din Hatuica a fost deschis

Centrul de tratament balnear din localitatea Hatuica, comuna Catalina, construit in urma cu aproape 2 ani, a fost introdus luni in circuitul turistic.
Autoritatilor locale au precizat ca investitia s-a ridicat la circa 2,6 mil. RON, dintre care 1,5 mil. RON si au fost asigurati de fostul Minister al Dezvoltarii Regionale si Turismului, iar restul de autoritatile locale.
Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor a declarat ca centrul nu a putut fi deschis deoarece nu a putut fi asigurat mobilierul si nici personalul necesar, intrucat fostul Guvern blocase posturile si achizitiile pe fondul austeritatii financiare.
Tamas a precizat ca intre timp CJ Covasna a infiintat Asociatia de dezvoltare intercomunitara AquaSic impreuna cu 5 comune din judet in scopul promovarii turismului balnear, iar prin intermediul acesteia a fost achizitionat mobilierul si au fost angajati trei oameni care vor lucra la baile din Hatuica.
Un mic centru balnear a fost deschis anul trecut si in statiunea Sugas Bai unde turistii au la dispozitie bazine si saune, iar in curand va deveni functional si cel din statiunea Valcele construit din fonduri europene prin proiectul „Drumul apelor minerale”.

Source: Financiarul.ro

EN RO