Castelul Reginei Maria de la Balcic a avut incasari de 1 milion de leva in aceasta vara

Castelul Reginei Maria de la Balcic le-a adus bulgarilor 1 milion de leva numai in vara acestui an. Institutul Cultural de la Sofia a anuntat ca numarul vizitatorilor a crescut foarte mult in acest an, 70% dintre vizitatori fiind turisti straini, majoritatea romani iar castigurile au crescut cu 100%. Autoritatile bulgare au anuntat ca, datorita acestui succes, castelul de la Balcic va deveni o destinatie turistica pentru orice anotimp, asemeni palatului Schonbrunn din Viena.

Castelul a fost construit incepand din anul 1924 din dorinta Reginei Maria a Romaniei, cand Cadrilaterul era parte a teritoriului romanesc iar constructia a fost resedinta de vara preferata a Reginei. Din anul 1940, cand Cadrilaterul a trecut in teritoriul Bulgariei, a inceput amenajarea gradinii, in care se afla acum peste doua mii de plante rare, inclusiv a doua colectie de cactusi din Europa ca marime, dupa cea din Monaco, palatul avand statutul unei rezervatii naturale.

Ministerul bulgar al Culturii a devenit, la sfarsitul lunii trecute, noul proprietar al castelului de la Balcic, pana atunci detinut de Universitatea de Stat din Sofia.

Source: Money Channel

EN RO