Carmen Adamescu intentioneaza sa deschida 2 hoteluri de 5 stele

Actionarul majoritar al hotelului Rex din statiunea Mamaia, Carmen Adamescu, intentioneaza sa investeasca in doua hoteluri de 5 stele, unul in centrul Bucurestiului si celalalt intr-o statiune montana de pe Valea Prahovei.

Carmen Adamescu a declarat ca este interesata sa achizitioneze un hotel de peste 30-40 de camere in centrul Bucurestiului, clasificat in prezent si la 3 stele, pe care sa il renoveze si sa il clasifice la 5 stele.

Totodata, Carmen Adamescu a precizat ca intentioneaza sa realizeze o investitie similara si intr-o statiune montana, Predeal sau Poiana Brasov, fie sa cumpere un hotel pe care sa il renoveze si sa il clasifice la 5 stele, fie sa achizitioneze un teren pe care sa construiasca hotelul.

In 2006 Carmen Adamescu a achizitionat de la omul de afaceri Viorel Paunescu, hotelul de 5 stele Rex din statiunea Mamaia contra unei sume de aproximativ 10 milioane EUR.

Pana in prezent, s-au investit deja 2 milioane EUR in modernizarea hotelului de pe litoral iar in prezent se deruleaza investitii de inca 3 milioane EUR. In cadrul hotelului va fi inaugurat si un centru spa pentru ca hotelul sa fie deschis si pe perioada iernii.

Familia Adamescu, mai detine grupul Nova Trade, proprietarul magazinului Unirea, unde intentioneaza sa investeasca peste 100 milioane EUR pentru a ridica, in curtea interioara a centrului comercial, o cladire multifunctionala cu o inaltime de 30 de etaje. Carmen Adamescu a declarat ca in prezent se afla in stadiul de selectare a companiei de arhitectura care se va ocupa de proiectare. Primele cinci etaje vor corespunde celor din magazin si vor functiona ca spatii comerciale iar restul etajelor vor fi destinate spatiilor de birouri.

De asemenea, Carmen Adamescu nu exclude varianta ca pe acest teren sa fie construit un hotel de 5 stele. Lucrarile de constructie vor incepe pana cel tarziu la sfarsitul anului viitor.

Familia Adamescu mai detine si doua cladiri de birouri in Bucuresti, Modern si CBC iar Dan Adamescu controleaza pachetul majoritar de actiuni al societatii de asigurari Astra.

Source: Business Standard

EN RO