Bucurestiul va deveni o zona metropolitana de peste 5.000 Km patrati

Consilierii Capitalei au adoptat recent proiectul Zona Metropolitana care vizeaza extinderea suprafetei actuale a Bucurestiului de la 2.282,2 Km patrati la 5.046,1 Km patrati, cu inca 6 orase si 87 de comune. Initiatorul proiectului, Vasile Gherasim, aminteste faptul ca in 1938 Bucurestiul functiona ca o zona metropolitana care era administrata de raspunzatorii vietii civice, seful de la directiei de sanatate, politie, registratura, invatamant etc. Managementul viitoarei Zone Metropolitane prevede inlocuirea functiei de prefect cu cea de guvernator, care va lucra cu doi subguvernatori.

Printre obiectivele majore ale proiectului se urmareste dezvoltarea infrastructurii in zonele premetropolitane, a retelei de drumuri si gaze. De asemenea se va construi centura verde-galbena a Bucurestiului, care va asigura echilibrul dintre dezvoltarea urbana si mediul natural, prin controlul extinderii necontrolate a constructiilor, protejarea valorilor – situri istorice, poduri, lacuri, prin incurajarea renovarii zonelor abandonate de la periferie, in special in sudul orasului, prin facilitarea accesului catre complexele sportive care vor fi construite in proximitatea zonei urbane si prin utilizarea terenurilor agricole si silvice in mod echilibrat.

Proiectul mai prevede construirea unei linii de metrou intre Bucuresti si Otopeni, a unui nou aeroport international la Vidra, in sudul Bucurestiului, a unui hipodrom si a unui teren de golf in zona lacului Vacaresti si crearea a opt parcuri regionale, Snagov, Gradistea, Branesti, Budesti, Comana, Mihailesti, Bolintin si Buftea.
Source: Realitatea Romaneasca