Bucurestiul ocupa locul al treilea in Europa Centrala si de Est dupa gradul de ocupare al hotelurilor de 5 stele

Bucurestiul are o rata medie de ocupare a hotelurilor de 5 stele de 75%, una dintre cele mai ridicate din Europa Centrala si de Est, dupa Moscova si Praga, se arata intr-un studiu de piata realizat de compania CPP Management Consultants Ltd.

Analistii CPP Management Consultants Ltd sustin ca segmentul corporate este target-ul principal al acestor hoteluri, tarifele fiind depasite doar de locatiile din Moscova, cu o medie de 300 EUR/zi. Potrivit acestei analize, cel mai ieftin hotel de 5 stele din Bucuresti este Crowne Plaza, cu un tarif de aproximativ 120 EUR/zi iar cel mai scump este Carol Parc, cu un tarif de 500 EUR/zi. Piata hotelurilor de 5 stele din Bucuresti cuprinde JW Marriott, Athenee Palace Hilton, InterContinental, Crowne Plaza, Howard Johnson Grand Plaza si doua boutique hotels, Casa Capsa si Carol Parc Hotel. De la inceputul anului 2008 se va adauga si Radisson SAS.

Studiul atrage atentia ca, desi Athenee Palace Hilton si JW Marriott sunt considerate reprezentative ca si hoteluri de 5 stele din Bucuresti, acestea sunt cu mult in urma in privinta programelor de renovare, cele mai multe camere fiind exact la fel ca atunci cand au fost deschise hotelurile.

Acest fapt ar putea reprezenta un avantaj pentru aparitia pe piata a Radisson SAS, a carui deschidere este programata la in prima parte a anului 2008. Specialistii CPP Management Consultants Ltd au mentionat ca arhitectura de tip socialist si structura interioara au reprezentat o adevarata provocare pentru noul proprietar, grupul israelian Plaza Centers insa renovarea fatadei ii da aspectul unui hotel modern, de business, in contrast cu grandoarea si stilul clasic al hotelului Athenee Palace Hilton, din apropiere. Noul General Manager este un fost primar al orasului Stockholm, fiind recunoscut si ca un profesionist al industriei, ceea ce demonstreaza importanta proiectului Radisson pentru grupul Plaza Centers.

In privinta Howard Johnson Grand Plaza, studiul precizeaza ca reprezinta una dintre cele mai profitabile proprietati din Bucuresti.

InterContinental este nu numai un reper architectural pentru Bucuresti, ci si primul hotel de 5 stele din capitala, operand sub brand-ul InterContinental inainte de 1989. Studiul mentioneaza ca, dupa 1990, cand hotelul a fost achizitionat de familia Paunescu, progresele au fost lente, renovarea demarata cu 10 ani in urma nefiind inca incheiata, multe parti ale hotelului avand inca nevoie de redecorare sau de refacere. Numirea, in cursul anului trecut, in functia de manager a unui expat, primul de la inaugurarea hotelului, a crescut reputatia hotelului InterContinental pe piata.

Studiul de piata realizat de compania CPP Management Consultants Ltd pe segmentul luxury va fi prezentat in cadrul evenimentului Luxury day, care va avea loc pe data de 14 septembrie la Hotel Ramada Bucharest North.

Source: Hotnews

EN RO