British Airways si Korean Air au fost amendate cu cate 300 milioane USD fiecare

Companiile aeriene British Airways si Korean Air au fost amendate cu cate 300 milioane USD fiecare, dupa ce ambii operatori au recunoscut implicarea conspirativa in fixarea preturilor zborurilor internationale.

Amenzile pentru cei doi operatori au fost reduse datorita cooperarii acestora cu Departamentul de Justitie american in investigarea altor linii aeriene, Korean Airlines fiind amendata initial la un tarif dublu, in timp ce British Airways se facea susceptibila de plata a aproximativ 900 milioane USD.

In luna august, autoritatile londoneze au anuntat amenzi de 246 milioane USD pentru British Airways intr-o alta investigatie paralela, de data aceasta trans-atlantica, care implica Virgin Atlantic. Operatorul american nu se va preta insa la plata unei amenzi datorita raportarii comportamentului sau neadecvat autoritatilor.

In intervalul 2004-2006, suprataxa pe combustibil s-a majorat de 12 ori, de la 10 USD la 120 USD pentru un bilet dus-intors pentru un zbor lung cu British Airways sau Virgin Atlantic.

Source: Wall-Street

EN RO