Blue Air va opera zboruri din Larnaca spre Varsovia, Milano si Viena

Compania aeriana low-cost Blue Air va introduce zboruri din Larnaca spre Varsovia, Milano si Viena. Operatorul a deschis recent o baza operationala in Cipru, la Larnaca, prin care urmareste consolidarea pozitiei pe piata internationala.

Operatorul estimeaza un grad de ocupare de 75% pe rutele din Larnaca si transportarea a 160.000 de pasageri in acest an.

Sherif Ussama, noul director general al Blue Air, a declarat ca in Cipru compania intentioneaza sa dezvolte o retea de zboruri interne, in acest sens intentionand sa introduca zboruri pe ruta Larnaca – Paphos.

Gheorghe Racaru, directorul de strategie si dezvoltare al grupului controlat de Nelu Iordache, a declarat ca, in 2009, Blue Air a acoperit 65% din segmentul zborurilor pe ruta Romania – Cipru.

In 2009, Blue Air a inregistrat o cifra de afaceri de 140 milioane EUR si estimeaza pentru acest an afaceri in crestere cu 40%. Numarul de pasageri transportati anul trecut s-a ridicat la 1,7 milioane de persoane, pe zboruri operate catre 50 de destinatii din Europa.

Source: Ziarul Financiar

EN RO