Avem o tara frumoasa dar nu stim sa o valorificam

Cu toate ca avem o tara bogata din punct de vedere turistic si ne dorim sa atragem un numar cat mai mare de turisti, inca nu am invatat cum sa ne vindem tara si sa-i valorificam adevaratul potential, atrag atentia cei de la Organizatia Mondiala a Turismului, OMT. Si asta pentru ca nimeni, nici macar oficialii responsabili de promovare nu par sa stie exact cu ce argumente am putea sa-i facem pe straini sa vina in vacanta in Romania.
Incredibila Delta a Dunarii, cultura fascinanta si istoria, zambetul romanilor si vremea frumoasa sunt avantajele Romaniei. Modul in care le valorifici face insa diferenta. Trebuie mobilizate toate resursele, a precizat Taleb Rifai, secretar general al OMT.
Anul trecut, 1,6 milioane de turisti straini si-au petrecut vacanta in Romania, cu 9% mai multi decat in 2011. Imbucurator este si faptul ca acestia au cheltuit cu 12% mai multi bani decat in anul precedent.
In perioada 3-7 iulie, Ministerul pentru IMM-uri, Turism si Mediul de Afaceri a organizat prima conferinta internationala din turism si o vizita de documentare prin Romania pentru jurnalistii straini si romani, ambasadori si oficiali de la Organizatia Mondiala a Turismului. Zonele vizitate au fost Delta Dunarii, Sinaia, Brasov, Sibiu, Sighisoara si Turda.
Evenimentul a fost organizat in contextul in care Romania detine presedentia consiliului executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului din toamna anului trecut, pe o perioada de 1 an.
Jurnalistul si autorul mai multor ghiduri turistice, Angel Ingelmo Sanchez, a declarat ca in oficiul de turism al Romaniei din Spania gasesti mape vechi, nicio harta a Brasovului si niciun material despre hotelurile din tara, care sa te ajute sa te informezi ca turist.
Sanchez a precizat ca Romania este inca in comunism la promovarea in strainatate, nu s-a modernizat deloc. Slovenia si Polonia s-au modernizat, ca si celelalte tari Franta, Anglia, care au pentru fiecare oras o enciclopedie de informatii.
Ministrul Maria Grapini a precizat ca in urma unui control la oficiul de turism al Romaniei in Spania a gasit dezastru, angajatii nu isi faceau treaba, de aceea va  lua masuri in acest sens.

Source: InCont.ro

EN RO