ANT a efectuat controale la agentiile de turism si la unitatile hoteliere

Autoritatea Nationala pentru Turism, ANT, prin Directia Generala Control si Autorizare Turism, a demarat la nivel national o ampla actiune de control si autorizare la agentiile de turism si unitati hoteliere.
Astfel ca, inspectorii ANT au efectuat 160 de controale la agentii de turism si structuri de primire turistica cu functiuni de cazare si alimentatie publica. 74 de agentii de turism sau puncte de lucru ale agentiilor de turism nu mai functionau si au fost eliminate din baza de date a ANT.
De asemenea, au fost aplicate 23 de amenzi, totalizand 310.000 RON, si 20 de avertismente la agentii de turism si structuri de primire turistica cu functiuni de cazare si alimentatie publica.
In urma controalelor efectuate au fost retrase doua certificate de clasificare pentru un hotel si un restaurant, si doua fise anexe la doua unitati de alimentatie publica. Totodata, a fost dispusa scoaterea din circuitul turistic a 92 de camere, urmand ca proprietarii sa imbunatateasca serviciile pentru a putea fi reintroduse.
In 43 de unitati verificate nu au fost constatate deficiente.
In aceasta perioada, Autoritatea Nationala pentru Turism a eliberat 160 de autorizatii provizorii de functionare pentru structuri de primire turistice, 350 de licente de turism, peste 1000 de brevete de turism, 150 de atestate ghid, 91 certificate de clasificare, iar pentru structurile de cazare au fost intocmite un numar de 86 note de clasificare si 90 de note de autorizare turistica a plajei.
ANT va continua sa verifice toate structurile de cazare si alimentatie , atat cele care s-au autoclasificat pana in martie 2013 pe baza declaratiei pe proprie raspundere, precum si cele la care clasificarea se face la fata locului de catre inspectorii ANT.

Source: Cotidianul

EN RO