Ansamblul Monumental Calea Eroilor care include operele lui Brancusi ar putea fi inclus in patrimoniul UNESCO

Pe data de 25 iulie, Centrul Municipal de Cultura „Constantin Brancusi” impreuna cu IHS Romania si Institutul National al Patrimoniului au organizat la Targu Jiu, o intalnire de lucru privind elaborarea Planului de protectie si gestiune a proprietatii – Componenta a dosarului de candidatura pentru inscrierea pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO a Ansamblului Monumental Calea Eroilor. Autoritatile locale si invitatii si-au propus sa elaboreze un plan de atragere a turistilor la Targu Jiu.
Se lucreaza la Planul de management de protectie de gestiune, parte componenta a dosarului pentru obtinerea intrarii in patrimoniul UNESCO, a declarat dr. Sorina Racoviceanu, director al IHS Romania.
Primaria are in vedere o serie de actiuni, tot acest plan va fi atent monitorizat de UNESCO si sunt cateva componente care trebuie urmarite: turismul, atragerea unui numar mai mare de turisti, locuitorii de pe Calea Eroilor, accesabilitatea si vizibilitatea monumentelor.
Radu Ciobanu, director ANTREC Gorj, a declarat ca includerea Ansambului Brancusi pe lista patrimoniului mondial protejat de UNESCO va trebui utilizata ca un instrument de crestere a numarului de turisti straini.
De asemenea, turistii straini vor beneficia de pachete turistice care sa includa pe langa componenta culturala si circuite la manastirile din judet, agroturism, Transalpina, turismul de aventura si zona montana.

Source: Gazeta de Sud

EN RO