Afla care sunt destinatiile alese de romanii care primesc tichete de vacanta de la angajator

Romanii care primesc tichete de vacanta din partea angajatorilor, prefera ca destinatii statiunile montane si cele balneare. De asemenea, 23% dintre cei care au primit astfel de tichete in ultimul an le-au utilizat pentru turism urban, potrivit unei cercetari Sodexo, unul dintre jucatorii de pe piata romaneasca a tichetelor.
Mai mult de jumatate dintre cei care beneficiaza de astfel de tichete sunt salariati ai unor companii mari, cu peste 1.000 de angajati, ei fiind urmati apoi de cei din firmele cu peste 500 de angajati – 21%.
Principalele sectoare unde angajatorii ofera personalului tichete de vacanta sunt cele de industrie chimica si metalurgica, de distributie si de servicii.
Topul destinatiilor preferate de angajatii cu tichete de vacanta:
1. Valea Prahovei, Brasov 21%
2. statiunile balneare 19%
3. statiunile de pe litoral 17%
4. Bucuresti 10%.
Totodata, romanii prefera sa viziteze manastiri, sa mearga in vacanta in orasul Sibiu sau sa se relaxeze in Maramures sau in Delta Dunarii.
Pentru sumele de bani acordate sub forma tichetelor de vacanta, angajatorii sunt scutiti integral de la plata contributiilor sociale. Spre exemplu, cei care acorda tichete de vacanta in cuantum de 4.500 RON au cheltuieli totale mai mici cu 2.422 RON decat daca ar opta pentru acordarea aceleiasi sume in bani.
Pentru sumele primite in tichete de vacanta in limitele stabilite prin lege, angajatorul plateste numai impozitul pe venit de 16%, beneficiind, in acest fel, de o putere de cumparare mai mare cu 54% decat daca ar primi echivalentul valoric al acestora in bani.

Source: Curierul National

EN RO