Afla care este cea mai frumoasa destinatie turistica din Romania

Intr-un sondaj de opinie realizat de Ziare.com menit sa descopere cea mai frumoasa destinatie turistica din Romania, pe primul loc s-a clasat Delta Dunarii, 45,49% dintre participanti votand aceasta destinatie. Rezervatia biosferei Delta Dunarii, cea mai mare si mai bine conservata delta din Europa, se intinde pe aproape 3.500 kilometri patrati si inca se mai extinde.
Pe locul doi, cu 13,70% dintre raspunsrui, se afla Manastirea Voronet, celebra in lumea intreaga pentru albastrul unic al peretilor sai. A fost ctitorita de Stefan cel Mare, in anul 1488.
Pe locul trei se afla Lacul Balea, cu 13,42% din preferintele cititorilor, fiind urmat de Cazanele Dunarii, Pasul Tihuta si Crucea Caraiman.
In topul celor mai frumoase destinatii turistice au mai intrat Sfinxul – cu 3,05% din voturi, Vulcanii noroiosi – 1,7% din voturi, urmate de pestera Focul viu si Cascada Cailor.
Sondajul a fost realizat in perioada 5-12 noiembrie 2012 si 5.431 de persoane au raspuns la intrebarea „Care este cea mai frumoasa destinatie turistica din Romania”.

Source: Ziare.com

EN RO