Aeroportul Otopeni: prima scadere dupa 10 ani

In primul trimestru al acestui an, Aeroportul International Henri Coanda – Otopeni a inregistrat o scadere de 17% a traficului aerian, pana la aproape 882.000 de pasageri, aceasta fiind prima scadere inregistrata in ultimii 10 ani.

Pe aeroportul Henri Coanda, traficul este reprezentat in cea mai mare parte de zborurile regulate ale companiilor aeriene traditionale, zborurile low-cost si charterele reprezentand un procent foarte mic din total.

Valentin Iordache, directorul de calitate al aeroportului, a precizat ca numarul de miscari de aeronave s-a mentinut la acelasi nivel cu cel de anul trecut, la aproape 16.300 curse.

Aeroportul Aurel Vlaicu-Baneasa, pe care opereaza companii low-cost, a inregistrat in primele trei luni o crestere de 20% a traficului de pasageri, fata de aceeasi perioada din 2008, pana la peste 460.000 de pasageri.
 
In primele trei luni, cifra de afaceri a Aeroportului Baneasa s-a ridicat la 5 milioane EUR. Pentru acest an, Stefan Mladin, directorul general al aeroportului estimeaza 2 milioane de pasageri, cu 20% mai multi decat in 2008.

De asemenea, reprezentantii aeroportului estimeaza o crestere de 25% a cifrei de afaceri in acest an. In 2008, Aeroportul Baneasa a incasat 18,5 milioane EUR.

Source: Ziarul Financiar

EN RO