Aeroportul Otopeni: cifra de afaceri cu 5% mai mare, in primele opt luni

In primele opt luni ale acestui an Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti – Otopeni, AIHCB, a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 200 milioane RON, cu aproximativ 5% mai mare decat cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.

Reprezentantii aeroportului au declarat ca, in primele opt luni din 2009, numarul pasagerilor a scazut cu 13%, pana la aproximativ 3 milioane, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

In aceeasi perioada, numarul miscarilor de aeronave a fost de 48.466, cu 3% mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada din 2008.

In decursul acestui an, principalele investitii din aeroport au vizat, printre altele, modernizarea aerogarii. Lucrarile vor continua si in 2010, cand investitiile vor fi directionate catre extinderea Aerogarii Plecari Internationale si amenajarea Aerogarii Sosiri Internationale.

Reprezentantii aeroportului au precizat ca, dupa Forumul Mondial Routes din luna septembrie, care are ca principal obiectiv dezvoltarea de noi rute aeriene, mai multe companii si-au manifestat interesul de a opera pe Aeroportul Otopeni, printre acestea se numara Air Baltic, Norwegian Air Shuttle sau Athens Airways.

Potrivit analistilor, Romania este considerata o tara atractiva pentru transportatorii aerieni, care vad un potential de crestere, mai ales ca piata nu a ajuns inca la maturitate.

Conform statisticilor oferite de AIHCB, primele cinci companii aeriene care genereaza cel mai mare trafic pe aeroport sunt Tarom, Lufthansa, KLM, Air France si easyJet.

Source: Business Standard

EN RO