Aeronava prezidentiala produce pierderi anuale de 7 mil. EUR pentru Tarom

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat ca Tarom ar trebui sa renunte la aeronava prezidentiala Airbus A 310, deoarece produce companiei pierderi anuale de 7 mil. EUR.
Totodata, si premierul Victor Ponta s-a declarat nemultumit de costurile pentru bugetul de stat ale operarii aeronavei prezidentiale, el referindu-se la posibilitatea ca seful statului si consilierii sai sa mearga in vizitele externe cu zboruri de linie.
In 2010, Administratia Prezidentiala a solicitat companiei Tarom sa efectueze cursele speciale pentru deplasarile si vizitele externe ale sefului statului, operatorul punand la dispozitie pentru acestea unul dintre cele doua avioane Airbus A 310, achizitionate la inceputul anilor ’90 si care sunt destinate a fi folosite in special pentru cursele pe distante lungi, transcontinentale.
Compania Romavia care opera vechea aeronava prezidentiala, un Boeing 707 vechi de 39 de ani care nu mai indeplinea nici standardele de zgomot la nivel european, a anuntat in 2010 ca nu mai poate efectua deplasarile presedintelui ca urmare a situatiei financiare dificile a regiei.

Source: Mediafax

EN RO