WTTC: sectorul turismului a crescut cu 3,7% la nivel mondial, in 2015

Consiliul Mondial al Turismului si Calatoriilor, WTTC, estimeaza ca sectorul turismului a creat anul trecut 7,2 milioane locuri de munca si a contribuit cu 7.200 mld. USD la economia mondiala.
David Scowsill, presedintele WTTC, a declarat ca in pofida incertitudinilor cu privire la economia globala si a provocarilor specifice cu care s-a confruntat anul trecut, sectorul turismului a crescut cu 3,7%, contribuind in total cu 9,8% la PIB-ul mondial.
Potrivit unui studiu anual de impact economic elaborat de WTTC, contributia directa a turismului la cresterea PIB-ului a depasit ritmul general de cresterea a PIB-ului in 127 din cele 184 de tari incluse in acest raport.
Printre tarile unde turismul a inregistrat performante mult superioare economiei in 2015 se numara Islanda, Japonia, Mexic, Noua Zeelanda, Qatarul, Arabia Saudita, Thailanda si Uganda.
Pentru acest an se estimeaza ca, contributia totala a sectorului turismului la PIB ar urma sa creasca cu 3,5% si, pentru al saselea an consecutiv, ar urma sa depaseasca ritmul general de crestere a economiei mondiale.
WTTC estimeaza ca in urmatorul deceniu turismul va inregistra performante superioare economiei mondiale, cu o crestere medie de 4% pe an.

Source: Capital