Turismul stomatologic se dezvolta din ce in ce mai mult in Romania

Daca Austria si-a consolidat pozitia de lider privind tratamentul imuno-oncologic, Turcia – pentru turismul medical in domeniul oncologiei si al chirurgiei estetice, Grecia pentru fertilizare in vitro, Romania incepe sa-si dobandeasca statutul de lider european privind turismul stomatologic.
O pondere de 10-15% din totalul pacientilor unui cabinet stomatologic cu traditie in tara este reprezentata de turistii straini veniti special pentru tratament. In acest sens, datorita calitatii serviciilor si a preturilor scazute, mult sub piata din vestul Europei, tara primeste anual clienti din Spania si Italia, iar de curand din Regatul Unit.
Turismul de sanatate in Romania este la inceput de drum, existand potential de crestere datorita solicitarilor tot mai mari din partea clientilor straini. Decidentii politici au identificat aceasta oportunitate si incep sa-si manifeste interesul pentru sustinerea acestui domeniu de activitate care a crescut PIB-uri unor tari precum Turcia, Ungaria, Austria sau chiar India.
Ovidiu Pasca, CEO TripnHeal, a declarant ca institutiile Statului si Guvernul au constientizat faptul ca zona aceasta ar putea sa aduca venituri si chiar se fac estimari si am putea ajunge la 3-4% din PIB cu turismul de sanatate. 
Acesta a precizat ca in Vestul Europei, stomatologia nu este acoperita de asigurarile standard de sanatate, iar un implant dentar costa, de exemplu, in Elvetia, 2.500 EUR, in vreme ce in Romania este maxim 700 EUR. 

Source: Profit