Studiu: 9 din 10 romani pleaca in cel putin o vacanta in timpul anului

9 din 10 romani pleaca in cel putin o vacanta in timpul anului, iar, dintre acestia, 8 au calatorit in tara, conform unui studiu realizat la sfarsitul lunii aprilie de agentia de media Starcom, parte din seria Human Graph Experience, cu privire la comportamentul romanilor vis-a-vis de vacante.
80% dintre romani doresc sa se relaxeze, 66% doresc sa viziteze obiective turistice si doar 21% se duc in vacante pentru distractie, dans si cluburi, alaturi de prieteni.
Grecia, Bulgaria, Spania si Italia au fost cele mai cautate destinatii de vacanta de catre romani in 2018. In 2019, 13% dintre respondenti care au fost deja plecati in vacanta, au optat pentru destinatii din afara tarii precum Bulgaria, Italia, Marea Britanie sau Olanda.
Pentru anul 2019, Romania ramane principala destinatie de vacanta a romanilor, doar 40% dintre cei chestionati spunand ca vor sa viziteze si alte tari, in topul preferintelor fiind Grecia, Bulgaria, Turcia si Spania.
50% dintre romani prefera sa se cazeze la hotel in vacanta, mai ales cei din segmentul cautatorilor de lux (61%). Mai mult de o treime dintre romani aleg, in general, o pensiune. 
Studiul realizat de Starcom arata si ca mai mult de jumatate dintre romani pleaca in vacanta folosind masina personala, trenul fiind cea de-a doua optiune (aleasa mai ales de tinerii exploratori), in timp ce calatoriile cu avionul sunt preferate de cei care opteaza pentru vacante de lux.
Cei mai multi dintre romani isi vor lua o saptamana de vacanta in 2019, exceptie facand exploratorii, care au mai mult timp disponibil deoarece sunt preponderent tineri, si cei care calatoresc cu familia, care au nevoie de o perioada mai lunga de relaxare.

Source: Wall-Street