Simion Alb: este posibil ca tichetele de vacanta sa determine cresterea costului vacantelor in tara in acest an cu mai bine de 15%

Tichetele de vacanta sunt o masura care nu ofera avantaje, oportunitati egale tuturor turistilor potentiali sau tuturor hotelierilor si ar fi fost mai bine ca suma alocata de stat acestora sa fie directionata catre investitii sau catre persoane cu venituri modeste, pentru utilizarea doar in extrasezon, a declarat Simion Alb, specialist in turism si fost director al Biroului National de Turism al Romaniei la New York.
El crede ca e foarte posibil ca acordarea tichetelor de vacanta sa determine cresterea costului vacantelor in tara in acest an cu mai bine de 15%, ceea ce ar putea conduce la cresterea cererii pentru vacante in strainatate.
Acesta apreciaza ca, pentru a nu avea efecte negative asupra turismului de incomig, tichetele de vacanta ar trebui sa fie acordate doar persoanelor cu venituri mici, si nu doar pentru cei care lucreaza la stat, ci si in mediul privat, iar acestea sa poata fi utilizate exclusiv in afara sezonului. Astfel s-ar putea reduce sezonalitatea cererii si ar scadea e presiunea asupra tarifelor in varf de sezon.
El spune ca, pe de alta parte, tichetele de vacanta pun presiune asupra disponibilului de camere si asupra tarifelor oferite de hotelieri pentru turistii straini interesati sa viziteze Romania. 
“Tichetele ar fi trebuit folosite pentru reducerea sezonalitatii, deci acceptate exclusiv in perioade de extrasezon”, a declarat Alb. 

Source: Profit