Romexpo intentioneaza sa contracteze un credit de 55 mil. RON pentru a finaliza lucrarile de extindere demarate in 2008

Compania care administreaza complexul expozitional Romexpo vrea sa contracteze un credit de investitii in valoare de 55 mil. RON de la Libra Internat Bank, pentru finalizarea constructiei celor doua noi pavilioane expozitionale.
Imprumutul va fi garantat cu ipoteca pe mai multe imobile, conturi bancare si pe veniturile viitoare din contractele de inchiriere.
Proiectul de extindere si modernizare a Romexpo a inceput in 2008, vizand cresterea suprafetei brute de expunere cu 36.000 mp, dar lucrarile au fost intarziate de criza economica La acea data, valoarea investitiilor era estimata la 36 mil. EUR.
Lucrarile au fost relansate in urma cu aproape 2 ani, iar noile pavilioane vor functiona atat in regim expozitional, cat si ca centre de evenimente si congrese, reuniuni si conferinte.
Anul trecut, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat ca pavilionul central al Romexpo va fi transformat intr-o sala polivalenta cu 15.000 de locuri, vestiare, loje si toate facilitatile necesare pentru organizarea de evenimente sportive.

Source: Economica