Romania promovata de un jurnalist britanic

Romania este “una dintre cele mai putin remarcate – daca nu chiar cea mai putin remarcata – destinatii de vacanta ale Europei”, desi reprezinta un loc care “are absolut tot” pentru a fi pe placul turistilor, afirma un jurnalist britanic dupa o vizita, autorul unui articol publicat in editia online a revistei The Spectator.

"Romania este una dintre cele mai putin remarcate – daca nu chiar cea mai putin remarcata – destinatii de vacanta ale Europei. O analiza rapida a suprafetei tarii dezvaluie insa faptul ca aceasta reprezinta un loc care are absolut tot pentru a fi pe placul turistilor. De la zone salbatice virgine la castele multiseculare, de la piste de schi pitoresti la plaje linistite cu nisip fin, de la o industrie infloritoare a vinurilor si a berii artizanale la orase la fel de vibrante ca echivalentele lor occidentale", afirma jurnalistul Stephen McGrath.

Potrivit acestuia, “daca Ministerul Turismului din Romania incepe sa se organizeze si sa actioneze intr-un mod eficient, aceasta tara ar putea sa ajunga sa ocupe o pozitie mult mai inalta in listele cu obiective de vizitat intocmite de multi dintre turisti”.

“Litoralul romanesc de la Marea Neagra are o lungime de aproximativ 273 de kilometri, insa Insula Portitei, o mica insula de nisip la marginea Deltei Dunarii – o vasta rezervatie a biosferei, amenajata acolo unde fluviul se intalneste cu marea, dupa ce a strabatut jumatate din Europa – ofera vizitatorilor o lume complet izolata de agitatia vietii in orase”.

Dupa o vizita in Sibiu, Stephen McGrath afirma ca aceasta localitate este ”un oras incantator, in care abunda cultura”.

Jurnalistul a laudat si gastronomia romaneasca, declarandu-se incantat de sarmale, specialitatile din carne de porc si de peste, mamaliga si mujdei, ca si bauturile locale, in special tuica si vinurile romanesti Feteasca Neagra si Negru de Dragasani.

De asemenea, jurnalistul britanic a remarcat si Cimitirul Vesel din Sapanta.

The Spectator este o revista saptamanala britanica, specializata in articole de cultura, politica si actualitati de importanta mondiala.
Source: Profit