Romania a fost scoasa din cataloagele Dertour

Romania a devenit singura tara din regiune care nu mai este promovata in cataloagele marilor turoperatori din Germania, stat care recent era principalul furnizor de turisti pentru piata locala.

Dupa TUI si Neckermann, si compania Dertour a renuntat acum sa mai promoveze ofertele din Romania.

Eliminarea tarii noastre din cataloage este argumentata prin infrastructura deficitara, numarul mic de hoteluri de calitate si tarifele foarte mari practicate de acestea.

In 2012 TUI a renuntat sa mai tipareasca in cataloagele sale oferta turistica a Romaniei, iar in toamna anului 2015 si Neckermann, subsidiara germana a unuia dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, Thomas Cook, a decis ca Romania nu va mai figura, dupa o prezenta de 3 ani, in cataloagele sale.

Acum, punctele slabe ale Romaniei au fost prezentate si in ultimul numar al uneia dintre cele mai mari reviste de turism din Germania, Touristik Aktuell, publicatie citita de peste 112.000 de specialisti din domeniu. Revista a publicat un editorial dedicat Europei de Est, in care se vorbeste despre Slovenia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Rusia, Croatia si Bulgaria. Singura remarca la adresa Romaniei apartine Katrinei Holzbrecher, manager de produs la DER Touristik Frankfurt, care acorda tarii o bila neagra pentru faptul ca infrastructura este deficitara, iar ofertele hoteliere sunt putine si la preturi foarte mari.

Pana anul trecut, Romania era prezentata in cataloagele Dertour, marca a DER Touristik, pe 15 pagini, cu o oferta complexa cuprinzand mai multe circuite de grup, trasee individuale cu autoturismul, sejururi pe litoral si in Delta Dunarii, city break-uri si vacante in statiuni balneoclimaterice si montane.

Source: Profit

EN RO