Orbis: crestere de 4,1% a veniturilor , in 2018

Pentru al cincilea an consecutiv, Orbis a obtinut rezultate robuste la nivel operational, cu o crestere de 3,8% RevPAR pana la 44,6 EUR pentru intregul Grup. Acest rezultat a fost realizat datorita cresterii semnificative a tarifului mediu per camera (+ 5,1%), care a fost vizibila in toate tarile din regiune.
Rezultatele operationale solide s-au reflectat in cresterea veniturilor cu 4,1%, pana la 335,7 mil. EUR si o crestere remarcabila a EBITDA de 7,8%, pana la 111,9 mil. EUR.
In 2018, Orbis a deschis trei hoteluri proprii, ibis Vilnius Center (161 camere), ibis Styles Warsaw Center (179 camere) si ibis Poznań Centrum dupa renovare (190 de camere). In plus, 9 hoteluri cu peste 1.000 de camere au fost deschise in baza acordurilor de management si de franciza si compania a semnat, de asemenea, alte 20 de contracte noi (peste 2.700 de camere) din regiunea Europei de Est.
In prezent, Orbis a dezvoltat un portofoliu semnificativ de 133 de hoteluri si cel mai puternic plan de expansiune pe care compania l-a avut vreodata, format din 47 de hoteluri noi (aproape 6.400 de camere).
„Romania este una dintre cele mai dinamice piete din Europa Centrala si de Est, are una dintre economiile cu cea mai rapida ascensiune din Europa si o piata interna mare, cu o putere de cumparare in crestere. In plus, Romania ofera noi destinatii interesante atat pentru oaspetii de tip corporativ, cat si pentru turistii din intreaga lume. Aveti un patrimoniu istoric foarte bogat, o natura frumoasa si o cultura uimitoare in jurul gastronomiei si a vinurilor, care fac din Romania una dintre destinatiile cu cea mai rapida crestere. Cu 11 hoteluri in prezent si alte 19 in curs de dezvoltare, Romania este o piata-cheie pentru Orbis si pentru Accor. Ca investitor, am reafirmat ca Romania se afla pe harta noastra prin cumpararea Mercure Bucharest Unirii pentru 11 milioane EUR in iulie 2018 si derulam in prezent un proces de renovare, pentru a  moderniza aceasta adresa. In calitate de operator, deschiderea ibis Styles Bucharest Erbas in 2018 si viitoarele deschideri din 2019 ale ibis Styles Bucharest Airport, Mercure Sibiu Airport si Mercure Timisoara intaresc pozitia noastra de lider in Romania. Performanta hotelurilor din portofoliul marcilor Accor este solida si vedem o perspectiva pozitiva pentru aceasta piata.” A declarat Emeline Sykora-Wintrebert, Area General Manager, Orbis & Accor South-Eastern Europe.

Source: AccorHotels