Noul aeroport din Berlin va fi inaugarat in 2020, dupa o intarziere de 9 ani

Presedintele societatii care detine aeroportul international din Berlin (Berlin Brandenburg Airport -BER), Engelbert Luetke Daldrup, a declarat in cadrul unei reuniuni a consiliului de supervizare, ca noul aeroport va fi inaugurat pe data de 31 octombrie 2020.
Destinat sa inlocuiasca aeroporturile existente – Tegel din vestul Berlinului si Schonefeld din est – Aeroportul International Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER) trebuia sa fie inaugurat festiv la 3 iunie 2012.
Odata cu amanarea repetata a datei de inaugurare si cu prelungirea lucrarilor de constructii au crescut si costurile proiectului. Daca initial aceste costuri au fost evaluate la 1,7 mld. EUR, pana acum aceste costuri s-au triplat.
Analistii avertizeaza ca exista riscul ca inca de la inaugurare BER sa fie prea mic pentru a face fata numarului de pasageri, avand in vedere cresterea exploziva a numarului de turisti.
Aeroporturile Tegel si Schoenefeld au deservit 33 milioane de pasageri, iar noul aeroport este prevazut sa aiba o capacitate initiala de 27 milioane de pasageri, capacitate care poate fi extinsa pana la 45 milioane de pasageri. 

Source: Economica