IATA si-a revizuit in scadere estimarile privind numarul de pasageri transportati in urmatorii 20 de ani

Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni, IATA, si-a revizuit in scadere estimarile privind evolutia traficului aerian de pasageri pe termen lung.
IATA estimeaza ca in anul 2034 companiile aeriene din intreaga lume vor transporta 7 miliarde de pasageri, dublu fata de cifra de 3,5 miliarde preconizata pentru acest an, in conditiile unui ritm mediu anual de crestere de 3,8%. Anterior, IATA estima ca numarul pasagerilor transportati de companiile aeriene va creste, in medie, cu 4,1% pe an pentru a ajunge la 7,4 miliarde de pasageri in 2034.
IATA mentioneaza incetinirea economiei chineze drept principala explicatie pentru revizuirea prognozelor sale. IATA estimeaza ca pana in 2029 China va devansa SUA ocupand pozitia de cea mai mare piata din lume pentru transportul aerian, iar in 2034 China va reprezenta 1,19 miliarde de pasageri transportati fata de 1,16 miliarde pentru SUA. Pe locurile urmatoare se vor situa India, Indonezia si Brazilia.
De asemenea, in urmatorii 20 de ani aviatia ar urma sa sustina 105 milioane de locuri de munca, fata de 58 de milioane in prezent, si va contribui cu 6.000 mld. USD la economia globala.

Source: Economica