Hospitality Culture Institute a conturat tendintele din industria HoReCa pentru anul 2020

Automatizarea, cresterea rolului tehnologiei, lipsa de resurse umane, dezvoltarea sectorului prin investitii noi si cresterea segmentului de delivery se numara printre cele mai importante tendinte ale inceputul de an in HoReCa, arata o analiza facuta de Hospitality Culture Institute, primul institut independent de cercetare, training si consultanta din Romania care studiaza piata si trendurile din HoReCa.
In conditiile dezvoltarilor tehnologice, automatizarea isi face tot mai mult loc in industria HoReCa, incepand cu implementarea de CRM si Chatbots in companii care opereaza locatii pana la platforme online si e-market pentru clienti ori furnizori HoReCa, si nu in ultimul rand comunitati online si experienta personalizata.
De asemenea, vom vedea in 2020 o maturizare a pietei de soft de gestiune in industria HoReCa, un sector foarte competitiv si fragmentat la nivel teritorial, in care activeaza multe firme antreprenoriale.
Prognozele specialistilor in investitii implicati in Hospitality Culture Institute arata ca dezvoltarea este o tendinta care se va manifesta pe piata HoReCa in anul 2020.
Calin Ile, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) a precizat ca peste 40 de hoteluri mari urmeaza sa apara in urmatoarele 24 de luni in Romania, ceea ce presupune cel putin 400 mil. EUR care vor fi investite in industrie.
Ca exemple de investitii in anul 2020: 
Timisoara – Hotel Mercure, Hotel IBIS, Hotel Radisson 
Bucuresti – Hotel Autograph, Hotel Moxi, Hotel IBIS Style Stirbei, Hotel Corinthia, SwissHotel, Ibis style airport, investitii derulate de Iulian Dascalu in Zona Romexpo care prevede si investitie in hotel, centru de afaceri si evenimente derulat in Corbeanca de Tantareanu
Litoral – Hotel Mera inca doua hoteluri noi, Hotel Zenith aripa noua, Murad a anuntat ca va reface complexul Amfiteatru 
Iasi: 3 proiecte Brasov – Kronwell face un nou hotel, Radisson Continental Hotels are trei proiecte (Iasi, Cluj , Brasov) Galati – se deschide un Mercure si un IBIS 
In ceea ce priveste piata restaurantelor, autenticul si artizanalul vor fi trendurile anilor urmatori. Clientul este dispus sa plateasca mai mult si isi doreste asta daca preparatul contine ingrediente proaspete, calitative si de la producatori locali.
Potrivit Hospitality Culture Institute, un alt trend important in 2020, va fi in zona de delivery. 

Source: Profit