Golden Tulip: scadere cu 9-11% a gradului de ocupare, in T1

In primele trei luni din 2009, lantul hotelier Golden Tulip a inregistrat o scadere de 9-11% a gradului de ocupare, pe fondul crizei economice. Totusi, planurile de extindere in Romania vor echivala cu o dublare a capacitatii de cazare in urmatorii 10 ani, a declarat Paul Marasoiu, director regional pentru Romania, Moldova si Bulgaria al Golden Tulip Hotels, Inns & Resorts.

In aprilie, s-a observat o scadere mai accentuata a gradului de ocupare, pana la 18-20%, cauzata de cele doua sarbatori pascale, Pastele catolic si cel ortodox.

Marasoiu a declarat ca investitiile in domeniul hotelier se vor relansa puternic din 2011, in urmatorii 10 ani capacitatea existenta in Romania necesitand cel putin o dublare.

Pentru perioada 2010-2012 se evalueaza proiecte pentru Golden Tulip in Timisoara, Arad, Satu Mare, Bistrita, Sucevita, Tulcea, Brasov. In prezent, in Romania opereaza sase unitati Golden Tulip.

Reprezentantul Golden Tulip a declarat ca in acest an vor fi incluse in portofoliul companiei alte trei unitati. Golden Tulip Ana Dome din Cluj, va avea o capacitate de 109 camere si va fi deschis pana la sfarsitul lunii mai, in urma unei investitii de aproximativ 11 milioane EUR. Golden Tulip North Palladium Bucuresti va avea 144 camere, a necesitat o investitie de aproximativ 16 milioane EUR si este estimat sa se deschida in luna decembrie a acestui an. Tulip Inn-Moeciu va avea 91 de camere si va fi inaugurat in luna iulie, investitia ridicandu-se la 10 milioane EUR.

De asemenea, la sfarsitul anului viitoare va avea loc deschiderea hotelului de 5 stele Royal Tulip Lighthouse Golf Course, in Balcik, Bulgaria, cu un potential de cazare de 220 de camere.

Pe piata locala, este vizata constructia unei unitati de 5 stele in urmatorii 3 ani.

Source: Business Standard

EN RO