FIHR organizeaza „Ziua portilor deschise in industria ospitalitatii” pentru liceeni

In perioada 12-13 aprilie, 4.000 de liceeni vor fi invitati in circa 100 de hoteluri din 30 de orase din tara, pentru a vedea cum se lucreaza in turism, intr-un eveniment numit „Ziua portilor deschise in industria ospitalitatii”, organizat de Federatia Industriei Hoteliere din Romania, FIHR, cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale, Asociatiei Liceelor Hoteliere si de Turism si Institutul Francez din Romania.
Presedintele FIHR, Calin Ile a precizat ca in turism si domeniile conexe din Romania lucreaza in jur de 500.000 de persoane si ar mai fi nevoie de inca 100.000. El crede ca solutia de durata nu este aducerea de personal din strainatate, ci pregatirea tinerilor liceeni romani. 
In cateva orase din Romania invatamantul dual deja functioneaza. La Oradea, un hotel se ocupa de instruirea a 67 de elevi, la Craiova, alt hotel primeste in practica 40 de copii. La Colegiul Tehnic Mihai Bravu din Bucuresti, FIHR va sustine din toamna clase pentru turism in invatamant dual pentru specializarea bucatar, ospatar si lucrator hotelier, program in care s-au inscris deja 12 hoteluri.

Source: Profit