Centrul Balnear din Borsec va fi redeschis anul viitor

Primarul orasului-statiune Borsec, Mik Jozsef, a declarat ca lucrarile la Centrul Balnear din Borsec se afla finalizate in proportie de 80-90%, ianugurarea centrului urmad a avea loc anul viitor.
Primarul este convins ca Centrul Balnear va relansa turismul in aceasta statiune.
Constructia centrului balnear din Borsec a inceput in 2011, cea mai mare parte a finantarii fiind asigurata de Ministerul Dezvoltarii Regionale de la acea vreme, care a alocat 13,5 mil. RON, investitia fiind sustinuta si cu bani din bugetul local si cel judetean.
Dupa aproape 1 an si jumatate de la inceperea lucrarilor, s-a sistat orice finantare de la bugetul de stat, iar autoritatile locale si judetene au cautat permanent solutii pentru ca acest centru sa poata fi finalizat.
Asa s-a ajuns, in 2016, la contractarea unui credit bancar de 13 mil. RON, la care se adauga suma de 4 mil. RON primita din partea Autoritatii Nationale de Turism (ANT), 1 mil. RON de la CJ Harghita si inca 520.000 RON alocati din bugetul local.
Centrul balnear va cuprinde o baza de tratament si un centru wellness, are o suprafata de 2.900 mp si o capacitate de 1.000 persoane/zi vara si 700 in timpul iernii.
In anul 2017, localitatea Borsec si-a redobandit statutul de statiune de interes national, pe care l-a pierdut in anul 2001, cand s-a inchis baza de tratament din oras.

Source: Wall-Street