Noua patronate din industria turismului vor sa se reuneasca intr-o structura unica, cu mesaj unitar, si cer, totodata, infiintarea „Organizatiei Romane de Turism”, o entitate public-privata care sa permita colaborarea dintre autoritatile publice si sectorul privat.
Promovarea Romaniei trebuie sa fie o prioritate a autoritatilor centrale si locale. De la alegerea participarii Romaniei la targuri de turism si pana la desfiintarea birourilor de promovare din strainatate, autoritatile de resort au luat decizii unilaterale, fara implicarea mediului privat, care ar fi putut contribui prin know-how sau la o mai buna vizibilitate a tarii in plan extern.
Acestea precizeaza ca este nevoie ca Legea turismului sa proiecteze o viziune a turismului la nivel national, avand in centru conceptul de destinatie si organizatia de management a destinatiei (OMD) atat la nivel local, cat si la nivel national (ORT). Acesta abordare este absenta din propunerea de lege a turismului, in conditiile in care ar fi trebuit sa fie centrul acesteia.
Cele noua patronate sunt:
– Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT)
– Asociatia de Ecoturism din Romania (AER)
– Bucharest Tourism Board (BTB)
– Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR)
– Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica (FAPT)
– Federatia Industriei Hoteliere din Romania (FIHR)
– Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA)
– Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania (OPTBR)
– Clubul Profesionistilor din Turism (SKAL).
Source: Profit