20 mil. EUR investiti in Arsenal Park

Fratii Emil si Marius Cristescu au investit circa 20 mil. EUR in Arsenal Park, o parte din acesti banii fiind obtinuti prin fonduri europene nerambursabile.
Arsenal Park are 230 de locuri de cazare, peste 10 obiective de turism de aventura si este intins pe 80 ha. Vara, Arsenal Park are un grad de ocupare de 90% si o medie de 60% anual.
Ultima investitie din Arsenal Park, AquaParq Arsenal, a fost dat in folosinta in luna iunie a acestui an si a costat 7 mil. EUR, din care 3 mil EUR nerambursabili, a declarat Romina Faur, director de proiect la Arsenal Park.
Aqua Park Arsenal include 3 zone distincte: SunWaves, Inner Bliss si Belvedere Lounge&Terasa. SunWaves este partea de exterior, care include 4 bazine, 6 tobogane si un bar exterior. Inner Bliss reprezinta zona de interior, cu tobogane, 4 bazine, 3 saune si un bar. Zona Belvedere Lounge&Terasa include 2 terase, un bar, un lounge si o cada cu hidromasaj. 
AquaPark Arsenal poate gazdui 1.000 de vizitatori vara si 300 in restul anului. 
Arsenal Park a luat fiinta pe un teren de 80 ha care apartinea unei foste fabrici de armament din Orastie. Arsenal Park a fost inaugurat in 2009 cand au fost construite spatiile de cazare, iar ulterior au fost aduse 150 de exponate militare.
Complexul beneficiaza din vara anului trecut de o retea de piste de biciclete de 12 km, s-a amenajat turnul de apa pentru salturi libere de la 30 m inaltime, asistate de un dispozitiv de tip PowerFan si pentru o tiroliana cu lungimea de 570 m, in care s-au investit 3 mil. EUR. PowerFan Jumps este singura activitate de acest gen din tara, iar tiroliana este in acest moment cea mai lunga din Romania, fiind realizata dintr-un singur segment.
In complexul Arsenal Park a fost deschis si un loc de joaca pentru copii, care beneficiaza de echipamente pentru catarare, echilibristica, explorare, tunele, tobogane, carusele, leagane, si balansoare. 
Investitiile s-au adaugat unor obiective finalizate anterior, respectiv parc de aventura, cu sase trasee de diferite dificultati, pentru copii si pentru adulti, cu peste 70 de platforme si dispozitive amplasate la o inaltime de pana la 25 m, un patinoar sintetic, un skate park din beton, cu suprafata de 1.500 mp si un centru de agrement de calarie.

Source: Economica