15.000 de romani vor apela la agentiile de turism pentru achizitionarea unui pachet turistic pentru Paste

Oficialii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, estimeaza pentru acest an ca aproximativ 15.000 de romani vor merge in sejururi in strainatate prin agentiile de turism cu ocazia vacantei de Paste, numar similar cu cel de anul trecut. Cele mai alese destinatii sunt Bulgaria, Grecia, Cipru sau Spania.

Mircea Vladu, proprietarul agentiei de turism Prestige Tours, a declarat ca agentia a contractat 800 de locuri in cursele charter pentru vacanta de Paste, cu 100 mai mult fata de anul trecut. Pana in prezent, Pestige Tours a vandut 120 de pachete de vacanta, cele mai multe locuri fiind rezervate pentru destinatiile din Grecia, Cipru si Bulgaria.

Sorin Vaduvoiu, directorul general al agentiei de turism Perfect Tour, a declarat ca, pana in prezent, agentia a vandut 300 de pachete de vacante de tip city-break in Praga, Barcelona si alte orase, dar si pentru destinatii din tara. Reprezentantul Perfect Tour estimeaza ca in acest an agentia va vinde 500 de pachete de vacanta pentru Paste.

Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al ANAT, a declarat ca hotelierii bulgari au venit cu oferte mai bune decat anul trecut pentru vacanta de Paste, iar toate preturile sunt cu 20% mai mici fata de 2009. Conform estimarilor ANAT, in Bulgaria sunt asteptati 5.000 de romani de Paste.

Source: Ziarul Financiar