100 de hoteluri si cel mai mare mall din lume incluse intr-un proiect imobiliar in Dubai

In incercarea de a revitaliza piata imobiliara, blocata dupa criza financiara, Dubaiul intentioneaza sa construiasca cel mai mare mall din lume in cadrul unui proiect care va include 100 de hoteluri, zone rezidentiale si spatii verzi mai mari decat Hyde Park.
Emaar Properties, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Emiratele Arabe Unite dupa cota de piata, si grupul Dubai Holding vor construi in parteneriat districtul Mohammed Bin Rashid City, care preia numele seicului Dubaiului.
Totodata, Dubaiul vrea sa reporneasca mai multe proiecte suspendate in timpul crizei financiare mondiale, care a provocat caderea valorii proprietatilor imobiliare din emirat cu 65% si a determinat mai multe companii sa amane sute de lucrari.
Printre noile proiecte anuntate in ultimele doua luni in Emirate se numara o replica a Taj Mahal, de patru ori mai mare decat originalul.
Mohammed Bin Rashid City va avea o suprafata totala de 5,1 kilometri patrati si va cuprinde cel mai mare complex de galerii de arta din Orientul Mijlociu si Africa de Nord.
Conform proiectului, Mall of the World va deservi in fiecare an 80 milioane de clienti.
Costurile proiectului sau termenle de constructie nu au fost precizate.

Source: Curierul National

EN RO